پروفیل به قطعه های فولادی تو خالی گفته میشود که با شکل هایی مانند مربع، دایره، مستطیل و باکس مانند از ورق فولادی ساخته می شوند. با ما دراین مقاله همراه باشید تا با شیوه تولید پروفیل های فولادی آشنا شویم.
پروفیل به قطعه های فولادی تو خالی گفته میشود که با شکل هایی مانند مربع، دایره، مستطیل و باکس مانند از ورق فولادی ساخته می شوند. با ما دراین مقاله همراه باشید تا با شیوه تولید پروفیل های فولادی آشنا شویم.
انواع پروفیل و شیوه تولید آنها
پروفیل ساختمانی
پروفیل های ساختمانی اشکال مختلفی دارند که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم:
نورد گرم
این پروفیل قوطی شکل می باشد و از نورد گرم شمش فولاد ساخته می شود.
نورد سرد
این پروفیل با شکل دادن ورق های فولادی ایجاد می شود.
مرکب
پروفیل مرکب از ادغام نورد گرم و سرد ساخته می شود.
در واقعیت کار اصلی کارخانه تولید پروفیل و لوله، تبدیل کردن ورق های فولادی یا به اصلاح کلاف به روش نورد سرد و تبدیل به فرآورده پایانی در ابعاد و گونه های متنوع می باشد.
پروفیل صنعتی
پروفیل صنعتی در صنایع بزرگ مانند خودرو سازی و دفاعی کاربرد دارد. این صنایع بیشتر از مدل قوطی مربع مستطیلی یا قوطی مربعی استفاده میکنند.
انواع پروفیل و شیوه ساخت آنها
استاندارد تولید پروفیل فولادی
ورق هایی که پروفیل از آن ساخته می شود باید استاندارد ST37.2، JIS3131 و یا G3132 را داشته باشد. این ورق ها همچنین باید از ترکیبات شیمیایی خاصی مثل کربن 0.3 تا 0.1، سیلیس 0.35، گوگرد 0.4 و فسفر 0.04 برخوردار باشد.
ولی این استاندارد ها همیشه یکسان نیست و ممکن است مطابق نیاز مصرف کننده تغییر کند. ورق های فولادی با ترکیبات ذکر شده جهت پروسه تولید به بخش های خاص در کارخانه برده میشود.
استاندارد تولید پروفیل فولادی
ساخت پروفیل فولادی از ورق فولاد
روش ایجاد پروفیل فولادی بهاین شکل می باشد که ورق های فولادی در دستگاه برش قرار داده میشود و نوار هایی با عرض مشخص را برش میزنند. اما با توجه به شکل و اندازه پروفیل و تولید نهایی در کارخانه به وسیله دستگاه های نیمه اتوماتیک یا تمام اتومات برش داده می شود.
یک دستگاه برش ورق فولادی دارای بخش های متفاوت است ، مانند: ورق، کلاف گیر، سیستم باز کننده، طوقه های ورق فولادی، بخش های ذخیره کلاف، صاف کننده ورق، گیوتین و قرقره هدایت کلاف، سیستم کنترل کننده گوشه برای تنظیم بهتر، غلتک های تغذیه ورق، غلتک های دیوایدر نوار بریده، دستگاه نگه دارندگی و نوار جمع کن را شامل میشود.
پس از قرار دادن ورق فولادی (کلاف) بر روی کلاف گیر (که دارای حرکت گردشی می باشد) و کلاف گیر (که در حال چرخیدن است ) طوق سر ورق باز می شود و زیر غلتک های صاف کننده قرار میگیرد که منجر به تخت و صاف شدن ورق (کلاف) میشود.
در مراحل بعد، محصول از گیوتن (اره اتومات یا دستگاه برش) شتاب دهنده و میز تخلیه عبور کرده و پروفیل فولادی یا قوطی آماده می شود.
ابعاد ایجاد پروفیل فولادی و قوطی با توجه به موارد مصرفی در اندازه و ضخامت گوناگون میباشد. ضخامت پروفیل با دقت به استاندارد ها از 0.5 میلیمتر به بالا آغاز می شود. سایز 0.5 در صنعت های سبک، سایز 2 تا 3 در صنعت های ساختمان سازی و 4 میلیمتر به بالا در صنایع سنگین کاربرد دارند.
ساخت پروفیل فولادی از ورق فولاد
روش تولید پروفیل قوطی
نحوه تهیه قوطی های فلزی یا پروفیل قوطی به ماده اولیه بستگی دارد. این قوطی ها به انواع آهنی، استیل و آلومینیومی تقسیم بندی می شوند. پر استفاده ترین پروفیل قوطی از جنس آهن می باشد که در صنایع گوناگون ساختمان سازی، درب و پنجره و ... استفاده می شود.
در ابتدا رول های ورق فولاد توسط دستگاه برش به نوار هایی با عرض مشخص برش زده میشوند. سپس به دستگاه فرمینگ وارد شده و با فشار به صورت لوله در آمده و جوش داده میشود. در پایان با عبور از غلتک سایزینگ شکل قوطی را به خود میگیرد.
ورق هایی که برای تهیه پروفیل قوطی استفاده میشود ابتدا به صورت کلاف میباشد. این کلاف ها باید با دستگاه های خودکار یا نیمه اتومات برش داده و سپس برای تولید نهایی آماده شوند.